Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


többi szereplő

2008.07.28

Az ellenfelek

01. A Trix

A Trix egy háromtagú boszorkánykóven, a Winx Club ellentéte, Icy, a főnök, Darcy, a legidősebb boszi, Stormy a legfiatalabb, de egyben a legmeggondolatlanabb. Az 1. évadban a Felhőtoronyban tanultak, Miss Griffin iskolájában. A 2. évadban csatlakoztak Lord Darkar-hoz. A 3. évadban pedig Valtorhoz.

 

Icy

Icy a Trix vezetője, aki a jeget uralja. Mindenki retteg a haragjától, csak a főnökei, meg Darcy nem, mert a 3. évadban még verekednek is. Ő a legférfiasabb a Trix-ben. Megfontolt, kicsit önző is. Erejét a Halott Bolygókról nyeri. Legtöbbször győztesen kerül ki a csatákból. Ő is büszke lány, akárcsak a társai. Ő akar a világ ura lenni. Ő is jó terveket tud kieszelni. Nagyon szép boszorkány!

 

                                                                                                                                                       

 

                                                          

 

Darcy

Darcy a legöregebb boszi, s varázsereje van akkora mint Icy-nak. Ő nagyon gőgös, önző, nem fél Icytól. A Felhőtoronyban Darcynak sohasem voltak ellenfelei, mert mindenki félt tőle, ugyanakkor próbálták elkerülni. Megpróbál minden fiúra rászállni, aki csak az útjába kerül. Ki nem állhatja Musát. Darcy nagyon komor,   különösen tisztességtelen. Stella a vidámságával ki tudja hozni a sodrából. Ő a legszebb Trix lány. Az ő ereje a sötétség. Imádja Icy-t, mert jól elkénnyezteti.

Stormy

Stormy a legfiatalabb boszi, az ő ereje a vihar. Neki már nincs akkora ereje mit Icynak, de megpróbálja kizökkenteni őt. Nagyon heves vérmérsékletű hölgy, a villámaival sok gorombaságot csinál. A 3. évadban Valtor átkot szór rá, amitől kedves lesz, s a tervüket elárulja a Winx-nek.


Főgonoszok

Lord Darkar            

Lord Darkar a 2. évad főgonosza, a gonosz főnixkirály, aki Laylát üldözi. Azért gyűlöli a lányt, mert Layla megpróbálta kiszabadítani a pixie-ket. Lord Darkar szolgái közé tartozik a Trix, aki tőle kapja meg a gloomix-ot. A 2. évad epizódjainak vége felé, Ál-Avalonnal elraboltatja Bloomot, aki ettől Sötét Bloommá változik át. Lord Darkar majdnem legyőzhetetlen, csak a Winx Club pusztíthatja el.

 


 

Valtor

Valtor a 3. évad főgonosza aki egy gonosz boszorkánymester. Azt hazudja Blomnak, hogy ő ölte meg Ortielt, s Miram-ot. Ő volt a 3 ősi boszorkány küldöttje, de a 3 boszorkány csalódott benne, s ellene fordult. Valtornak hatalmas az ereje, a sorozat vége felé megszerzi az összes bolygó mágikus erejét, s ezúttal kárt tesz a sellőkben, manókban, állatokban. Őt Bloom öli meg.


03. Gonosz rokonok, szerelmi vetélytársak

Diaspro

Diaspro egy hercegnő Eraclyon-on, Sky herceg bolygólyán. Minden áron meg akarja szerezni magának Skyt, ami a 3. évadban sikerül is neki. Diaspro elkényeztetett, gonosz tündér, aki ki nem állhatja Bloom-ot, a legnagyobb ellenségét. Gyönyörű palotája van, ahol sok-sok szolga várja utasításait. Miután Sky-t Stella megszabadítja, a rajta ülő átoktól, Diasprot kisemmizik, száműzik Eraclyon birodalmából, s földönfutóvá lesz.


 

Chimera és Cassandra

Chimera Stella mostohatestvére, Cassandra Stella mostohaanyja. Stella és Chimera elsőnek egy pizzériában találkoznak, ahol nagyon csúnyán összevesznek. Cassandra elcsábítja Stella apját, aki kitagadja Stellát a családjából. Chimera békává változtatja Stellát, aki nagyon elkeseredik, mert az apja többé nem gondol rá. Mikor azonban Stella megkapja az enchantix-erőt, megpróbálja visszaváltoztatni az apját, Radius-t, aki miután megtudja az igazat, örökre bezáratja Cassandrát a börtönbe, s vele együtt Chimerát is.

04. Álcázott tanárok, álcázott üzletemberek, gazemberek

Ál-Avalon

Lord Darkar szolgája, aki elcsábítja Bloomot, aki őrülten beleszerelmesedik. De létezik egy igazi Avalon akit viszont Darkar egy börtönben kínoz. Ál-Avalon, Bloom csatlakozását kihasználva elrabolja a lányt, s hagyja, hogy Darkar Sötét Bloom-ot varázsoljon belőle.

 

Brown úr, Browner úr

Két földi üzletember/inkább bűnöző. Csalással megszerzik a boltokat, amikből jobban jövedelmező supermarketeket állítanak. Ők akarják Vanessa boltját is megszerezni, de az asszony Bloom segítségével rájön az igazságra. Ezek után számos bajt okoznak.

 

Egy gonosz csapat

Egy földi bűnözőclub, akik számtalan disco-ban bűnöznek. A 2. évadban a lányokat is megtámadják, akik éppen Gardéniában kirándulnak.

05. Gazdag, menősködő személyek, stréber tanulók.

Amaryl

Egy tündérlány, aki ugyan nem közveszélyes gonosztevő, viszont árulkodó, stréber elkényeztetett lány. Neki is babapixie-je van. Az 1. évad 04. epizódjában a specialisták megmentik az életét, de ő erre csak hálátlankodik. A 2. évadban majdnem kiégeti Stella arcát, de Palladium megfékezi, s ezért a lánynak majdnem távoznia kell az iskolából.

 

Mitzi

Ő egy halandó, menősködő lány. Ő Bloom osztálytársa, aki sok galibát okoz neki. A 2. évadban meghívja a lányokat egy földi buliba, ahol becsapja őket, egy rémtörténettel.

Specialisták

01. A Winx lányok szerelmei

Sky

Sky, Bloom együttérző szerelme, aki a legjobb tanulók közé tartozik a Vörös Forrás tanulói között. Nagyon szereti Bloomot. Az 1. évadban Brandonnak adja ki magát, de később kiderül, hogy ő Sky Eracylon. Nevének jelentése ég. Ritkán esik kétségbe, Sky egy földi tökéletesség.

 


 

                

Brandon

Brandon Stella szerelme, s Sky herceg apródja. Az 1. évadban a valódi Sky herceg szülei, arra kérik az apródot, hogy adja ki magát Sky hercegnek, a valódi Sky pedig Brandonnak. A 2. évadban Amentia hercegnő fogylyul ejti Brandont, akit csak Amore tud megmenteni.


 

                    

Riven, Musa szerelme. Nagyon makacs, kicsit gonosz, még a 2. évad féléig is. Az 1. évadban még Musával is undok, Bloommal meg nagyon erőszakos. Sajnos ez ahhoz vezet, hogy az egyik Trix-lánynak sikerül elszeretnie, de mikor megtudja, hogy Darcy csak becsapta visszaáll a Winxhez.

 


 

Timmy

Timmy, Tecna szerelme. Kicsit ügyefogyott, de nagyon okos, talán Tecna férfiváltozata. Tecna nagyon szerelmes Timmybe, de nem meri bevallani neki. Ugyanúgy Timmy is szerelmes Tecnába, de ő is szelíd ezen az ágon.

 


 

                

Helia

Helia, Flora szerelme, indiainak tűnik. Ő csak a 2. évadban lép színre, kicsit rámenős, de nagyon szépen tud rajzolni, portrékat készít. A szüleiről nem sokat tudni.

 


02. Többi tanuló a Vörösforrásban.

                               

Jared

Jared egy tündérfiú a 2. évadban, aki szerelmes Musába. Jared és Musa egy ideig párok, de később Musa rájön, hogy Riven az igazi, s Jaredet magára hagyja. Mikor Darcy beöltözik jósnőnek meghipnotizálja Jaredet, aki ezzel árt a Winx-nek.


 

Bishop

Hosszú, vörös hajú specialista, nem lehet sokat tudni róla. Őt is szereti egy alfeai tündérlány. Ő csak egyszer beszél, az 1. évad utolsó epizódjában.


Tanárok, igazgatók.

01. Alfeai tanárok

                                     

Faragonda

Faragonda az Alfea Tündériskola igazgatónője, aki nem szigorú, szeretik a diákok. Ő rájön Bloom multjára, de csak akor árulja el neki, amikor a Trix megkaparintja a Sárkány Tüzét és a Mágikus Dimenzió vészélybe kerül. Mikor Bloom bizonytalan lesz a származása ügyében, Faragonda megpróbál segíteni neki. Griffin, Saladdin és Ő győzte le a három gonosz boszorkányt 16 évvel ezelőtt, s mikor a Trix is hatalomra tört, őket is legyőzték. Amikor Lor Darkar is rátámadt a Mágikus Dimenzióra, Faragonda felfedte a Winx lányoknak, hogy maga Darkar küldte a 3 ősboszorkányt Domino lerombolására. Valtort szintén régebbről ismerte Faragonda, ő is régebbi ellensége volt neki. Faragondára a 3. évadban vár a legnagyobb megpróbáltatás, ugyanis akkor Valtor fává változtatja őt, s a Winxnek kell megmentenie.


 

Griselda

Griselda, Faragonda segítője és jobbkeze, de ugyanakkor nagyon szigorú is a diákokkal, eért nem nagyon szeretik. Főleg Stellával türelmetlen, s néhányszor Musát is leszidja. A 2. évadban önvédelmet tanít, s ilyenkor jó harcos.

 


 

Avalon

Jóképű tanár, a 2. évadban érkezik Alfeába. Illetve, elsőnek Darkar gonosz szolgája, Paladinn (Nem Saladinn) helyettesíti, hogy becserkéssze az Alfea tündéreit, s ezért Sky kicsit megharagszik. Ám az igazi Avalon ezekalatt Darkar börtönében raboskodik, s teljes erővel próbál kiszabadulni.


 

Palladium

Palladium, egy tanár Alfeában szimulációt tanít a diákoknak, amiben Stella cseppet sem jeleskedik. Legtöbbször kicsit idegesítő, hogy állandóan vizsgákat tart, s zavarba hozza azokat a tanulókat, akik nem tanulnak.


 

WizGiz

WizGiz is Alfeában tanít, átváltoztatásokat. Nagyon vicces, tréfás, néha már idegesítő is a túlzott vad tréfálkozása. Palladiumhoz hasonlóan ő is sokszor idegesítő, ha rossz pillanatokban vizsgára kényszeríti a diákokat. Ő ilyenkor legtöbbször próbálja megnyugtatni őket,-no de kevés sikerrel.

 


 

Barbatea

Könyvtáros idős hölgy Alfeában. Kicsit kellemetlenkedik, mikor Bloom oly sok könyvet rendel. Barbatea kényes tanárnő, felismerhető frizurájáról. Sokat ad arra, miben jelenik meg a könyvtárban.


 

FouDour

FouDour talán a legismeretlenebb tanár. Beszélőszerepe csak az első évad 2. epizódjában van. Kicsit mesebeli boszorkányos megjelenésű, hatalmas piros kalappal a fején. FouDour tanárnő a 2. epzódban utal arra, hogy már több száz éve járt iskolába, tehát ősöreg.


 

Ophelia

Iskolaorvosasszony Alfeában. Az első évadban Bloom akkor találkozik vele, mikor Stellát keresi nála, a második évadban pedig ő Layla orvosa. A sorozatban semmi utalás nincs rá, hogy aktiv ereje lenne. De nyilván, van valami kicsi varázsereje, mert ha halandó lenne, be se léphetne Alfeában.


 

Foglia mester

Varázsló. Alfeában szakácsként dolgozik. Rendkívül negatívan reagál a Winx főzőképességére, keményen meg is szólja őket. Ő maga nem szokta használni hatalmát a főzesben szerinte, a "házikoszt" sokkal finomabb. FouDour-hoz hasonlóan ő is csak egy epizódban szerepel.

02. Tanárok a Vörösforrásban

Saladin

Ősöreg varázsló. Griffin és Faragonda társa, ugyanis ők hárman győzték le az Ősboszorkányokat. Codatortától eltérően, ő nem izmos, ő a mágiát tanítja diákjainak, nem pedig a hősképzést. Kicsi növésű öregember. Rendkívül makacs és szigorú. A diákok félnek tőle. Sokszor tart bemutatót A Vörösforrásban, melyekben mindig valami hátborzongató és hatalmas varázslatot alkalmaz. Ilyen például a 2. évad Party Bontó c. epizódjában, a Vörösforrás átváltoztatása.


 

Codatorta

Codatorta egy végtelenül izmos ötvenes éveiben járó tanárur a Vörösforrásban. Nem varázsló, hanem specialista:tehát a hősképzést tanítja. Sokan Rettegett Codatortának hívják.